Tarieven 2018

Overzicht van onze tarieven

Een overzicht van de tarieven voor kinderdagopvang en voor buitenschoolse opvang bij kindercentrum Best 4 Kids – de Hoeve kunt u downloaden door op onderstaande knop te klikken.

Overzicht Tarieven 2018

Alle personen die werkzaam zijn in de kinderopvang ontvangen een salaris op basis van de CAO Kinderopvang. De salarissen van de medewerkers zijn in hoge mate bepalend voor de tarieven die door bedrijven in de kinderopvang worden gehanteerd. In de kinderopvang houdt ongeveer 70% van de kosten verband met de beloning van de medewerkers.

Kwalitatief hoogstaande kinderopvang heeft zijn prijs. Ligt de prijs te laag dan brengt dat mee dat niet kan worden geïnvesteerd in kwaliteitsbevordering, niet kan worden geïnvesteerd in deugdelijke voorzieningen en dat voortdurende educatie van de medewerkers achterwege blijft. De wereld van de kinderopvang staat geen dag stil en vraagt continu om investeringen.

Wij sturen bewust niet op prijs, maar op kwaliteit. Deze keuze maken wij gelukkig niet alleen, maar samen met onze klanten. Onze klanten waarderen een hoge kwaliteit, zij hebben daarvoor oog, zij begrijpen dat goede kinderopvang het nodige kost en zijn bereid daarvoor te betalen. Ons devies luidt: kijk verder dan de prijs en gun je kind het beste.

Kinderopvang is betaalbaar

De betaalbaarheid van kinderopvang wordt bepaald door de overheid. Subsidies voor kinderopvang – in de vorm van kinderopvangtoeslag – nemen toe of af en daarmee neemt de betaalbaarheid toe of af. Sinds 2016 neemt de kinderopvangtoeslag weer structureel toe en het gaat hard: in 2017 werd de kinderopvangtoeslag met 15% verhoogd. Kinderopvang is anno 2017 zeer goed betaalbaar. Bekijk onze rekenvoorbeelden of maak een proefberekening. Het levert gegarandeerd een positieve verrassing op! Het effect wordt verstrekt bij de opvang (dagopvang of buitenschoolse opvang) van het tweede kind Het is in sommige gevallen nog net niet gratis: maximaal 94% van de kosten worden vergoed.

Wij vertellen het u graag.

Wilt u direct weten wat
de opvang van uw kind u
gaat kosten?

Vraag een Persoonlijke Offerte aan!

Kinderopvangtoeslag 2018

Alle door ons genoemde prijzen zijn bruto prijzen. Wat u netto voor kinderopvang betaalt, is afhankelijk van de hoogte van de kinderopvangtoeslag die u van de overheid ontvangt. Het overzicht van de bijdrage van de overheid in de kosten van de kinderopvang per inkomenscategorie kunt u onderstaand downloaden. Het gaat om de Tabel Kinderopvangtoeslag 2018.

Kinderopvangtabel 2018

Kinderopvangtoeslag opnieuw hoger

De kinderopvangtoeslag is op 1 januari 2017 structureel met 4% verhoogd. Met name de midden- en hoge inkomens zullen hiervan profiteren. Daarbij bleef het niet. De vaste voet werd ook nog eens verhoogd van 23,8% naar 33,3%. Dat betekent dat alle ouders, ongeacht het inkomen, ten minste eenderde van de kinderopvangkosten vergoed krijgen! Per saldo is de kinderopvangtoeslag op 1 januari 2017 met 15% verhoogd. Op 1 januari 2018 is de kinderopvangtoeslag geïndexeerd met 2,74%.

Bekijk onze rekenvoorbeelden.

De netto kosten zijn vaak lager dan gedacht.

Rekenvoorbeelden

Veel ouders realiseren zich niet dat de prijzen die wij hanteren bruto prijzen zijn. Wat een ouder daadwerkelijk bepaald is afhankelijk van de hoogte van de tegemoetkoming van de overheid (kinderopvangtoeslag). Hoeveel kinderopvangtoeslag ontvangt u?
Wij hebben enkele voorbeelden van berekeningen voor u op een rijtje gezet.

Download de rekenvoorbeelden en u kunt in één oogopslag zien hoeveel kinderopvangtoeslag u bij benadering zult ontvangen. Wel zo gemakkelijk! Wilt u exact weten hoeveel kinderopvangtoeslag u ontvangt? Maak dan een proefberekening. U leest er hieronder alles over.

Proefberekening kinderopvangtoeslag

Op het internet kunt u diverse hulpmiddelen vinden waarmee u de netto-prijs van kinderopvang kunt uitrekenen. Wij kunnen de kwaliteit van deze rekentools niet garanderen. Daarom verwijzen wij u graag naar de site van de belastingdienst. De belastingdienst biedt een Rekenhulp aan waarmee u een proefberekening Kinderopvangtoeslag kunt maken. Nadat u alle (inkomens)gegevens hebt ingevoerd in de Rekenhulp weet u wat u aan kinderopvangtoeslag kunt verwachten.
Het is vervolgens eenvoudig om aan de hand van onze offerte vast te stellen wat de kinderopvang u netto gaat kosten. Het verschil tussen de bruto–prijs van kinderopvang en de netto–prijs kan zeer groot zijn. Met andere woorden: kijk niet alleen naar de bruto-uurprijs maar reken uit wat de opvang u persoonlijk gaat kosten.

Let op!
Kinderopvangtoeslag voor 2018 moet u aanvragen binnen 3 maanden na de maand waarin uw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Wacht dus niet te lang met het aanvragen van kinderopvangtoeslag!

Tarieven

Onze belangrijkste tarieven zijn de volgende:

2018

  • 7,85/uur hele dagopvang
  • 7,85/uur halve dagopvang
  • 8,40/half uur verlengde dagopvang
  • 7,85/uur incidentele opvang

Een overzicht van alle tarieven van Best 4 Kids kunt u hier inzien of downloaden.

Kinderopvangtoeslag
2018

Alle door ons genoemde prijzen zijn bruto prijzen. Wat u netto voor kinderopvang betaalt, is afhankelijk van de hoogte van de kinderopvangtoeslag die u van de overheid ontvangt. Het overzicht van de bijdrage van de overheid in de kosten van de kinderopvang per inkomenscategorie kunt u hier downloaden. Het gaat om de Tabel Kinderopvangtoeslag 2017.

Kinderopvangtoeslag
fors omhoog!

Op 27 mei 2016 heeft minister Asscher van Sociale Zaken bekend gemaakt dat de kinderopvangtoeslag op 1 januari 2017 opnieuw structureel zal worden verhoogd. Met name de midden- en hoge inkomens zullen hiervan profiteren.

De kinderopvangtoeslag is verhoogd met
+ 15%!

Kindercentrum
De Hoeve

Alleen het beste is goed
genoeg voor uw kind

Ten minste 33,3% van de
opvangkosten worden vergoed!

De vaste voet wordt per 1 januari 2017 verhoogd van 23,8% naar 33,3%. Aan alle ouders wordt door de overheid vanaf 1 januari 2017 ten minste eenderde van de kosten voor kinderopvang vergoed, ongeacht het inkomen.

Proefberekening
Kinderopvangtoeslag

Op het internet kunt u diverse hulpmiddelen vinden waarmee u de netto-prijs van kinderopvang kunt uitrekenen. Wij kunnen de kwaliteit van deze rekentools niet garanderen. Daarom verwijzen wij u graag naar de site van de belastingdienst. De belastingdienst biedt een Rekenhulp aan waarmee u een proefberekening Kinderopvangtoeslag kunt maken.

Van bruto naar netto:
zo makkelijk is het

Nadat u alle (inkomens)gegevens hebt ingevoerd in de Rekenhulp van de belastingdienst weet u wat u aan kinderopvangtoeslag kunt verwachten. Het is vervolgens eenvoudig om aan de hand van onze offerte vast te stellen wat de kinderopvang u netto gaat kosten. TIP: staar u niet blind op de bruto-uurprijs maar reken uit wat de opvang u werkelijk gaat kosten. Het verschil tussen de bruto–prijs van kinderopvang en de netto–prijs kan zeer groot zijn.

Let op!

Kinderopvangtoeslag dient u aan te vragen binnen 3 maanden na de maand waarin uw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Wacht dus niet te lang met het aanvragen van kinderopvangtoeslag!